– Vi tror på oss och publiken hjälper oss

Uppdaterad 2016-10-03 | Publicerad 2016-05-15

Tionde raka hemmasegern

NORRKÖPING. Succélaget Sundsvall kunde inte stoppa Norrköpings hemmasvit.

Mästarna vann med 3-1 och har nu tio raka segrar i allsvenskan, vilket är tangerat klubbrekord.

– Vi tror på oss själva och publiken hjälper oss, säger anfallaren Sebastian Andersson.

Norrköping har fortfarande inte förlorat på hemmaplan i årets allsvenska. Inför matchen mot Sundsvall hade den regerande mästaren fyra raka hemmasegrar och det var något som gästerna hade koll på.

– De är bra hemma, men vi är ganska okej borta också. Vi måste sätta vår defensiv, sa ”Giffarnas” tränare Roger Franzén till C More inför matchen.

Giffarna startade piggt

Sundsvall, som bara hade förlorat en av de åtta första matcherna, började bra och hade minst lika mycket boll som hemmalaget, men det var ändå Norrköping som tog ledningen. Tesfaldet Tekie, som ersatte avstängde Arnor Traustason, hittade Emir Kujovic med en genomskärare och skyttekungen revs ner av Tommy Naurin och domare Glenn Nyberg blåste straff. Den tog Kujovic själv hand om och EM-anfallaren gjorde inga misstag från straffpunkten. Efter målet samlades Norrköpingsspelarna för ett litet taktiksnack.

– Alla har samma känsla, att vi inte får tag i det och inte får igång vårt spel. Då sa vi några kloka saker, säger Kujovic till C More.

Mästarna inte nöjda

Därefter tog Norrköping över mer och mer, men några fler mål blev det inte innan paus. Trots ledningen var Kujovic inte helt nöjd.

– Sundsvall gör det bra och vi gör inte som vi brukar. Vi låter dem spela lite för mycket för att vi ska vara nöjda. Vi leder med 1-0 och det är positivt, säger skyttekungen i pausintervjun.

Redan fyra minuter in i andra halvleken hade Pa Dibba två jättelägen att kvittera. På första skottet gjorde Andreas Vaikla en bra räddning och på returen sköt Sunsvallsspelaren i ribban. Tre minuter senare gjorde i stället inbytte Sebastian Andersson 2-0 för Norrköping. Med en minut kvar av ordinarie matchtid reducerade Johan Eklund, men Nikola Tkalcic fastställde slutresultatet till 3-1 på tilläggstid.

Tio raka hemma

I och med segern har mästarlaget tagit tio raka hemmasegrar i allsvenskan (om man räknar in fjolåret), vilket är tangerat klubbrekord. Senast de lyckades med den bedriften var 1992/93.

– Vi tror på oss själva och publiken hjälper oss. Vi känns starka på hemmaplan, säger Sebastian Andersson till C More.

Tack vare den fina hemmasviten toppar Norrköping den något haltande tabellen med 21 poäng. Sundsvall står kvar på 15 poäng.