Fem raka matcher utan seger och förlust mot Trelleborg med 2-0.

Krisen i AIK blir bara större och större och nu sågar kaptenen Nils-Eric Johansson sågar sitt lag.

Topptippade AIK kom till Vångavallen i Trelleborg utan en enda seger i augusti.

Senaste trepoängaren kom mot Ljungskile, hemma på Råsunda, 28 juli, och AIK är sedan länge borta från allt vad guldjakt heter.

På lördagen kom en ny tung förlust.

1-0 på straff direkt

Skåningarna tog ledningen med 1-0 på straff redan efter 13 minuter sedan Per Karlsson dragit ned Erik Sundin.

Rasmus Bengtsson placerade kallt in straffen.

AIK hade svårt att skapa några målchanser och det var Trelleborg som stundtals dominerade den första halvleken.

I början av andra föll Daniel Mendes i straffområdet efter en närkamp men domaren Åke Andreasson valde att fria.

När AIK till slut lyckades skapa lite tryck stack Trelleborg upp och punkterade matchen i en kontring.

Andreas Drugge stötte in ett inlägg. AIK-målvakten Tomi Maanoja var på bollen men orkade inte styra undan den helt.

”Besviken på det mesta”

AIK-tränaren Rikard Norling var inte så pratglad efter fölusten.

– Jag är besviken på det mesta och vi har en del att fundera på, säger han till TV4.

Han får medhåll av lagkaptenen Nils-Eric Johansson.

– Det är mycket som inte stämmer. Vi är usla i dag. Det känns inte alls bra just nu, säger han.

Om det suckas tungt i AIK-lägret så är det tvärtom i Trelleborg.

Skåningarna har nu sex raka matcher utan förlust och har, i och med segern mot AIK, klättrat förbi ”storebror” Malmö FF i tabellen.