Publicerad 2019-09-14

Robin Quaison gjorde mål och fick fira en 2–1-seger.

Sebastian Andersson gjorde samma sak men fick sörja en 1–2-förlust.

Emil Forsberg? Han nätade också mot Bundesliga-giganten Bayern München.

Den här Bundesliga-lördagen hade lite blågul-färgring. Robin Quaison, Sebastian Andersson och Emil Forsberg gjorde alla mål efter landslagsuppehållet.

Det hade inte ens gått tre minuter när Robert Lewandowski gav Bayern München ledningen med sitt sjunde mål den här säsongen. I den 39:e minuten ville bortalaget ha straff efter att målskytten gått ner i straffområdet, men domaren friade efter videogranskning.

I stället fick Leipzig straff i den första halvlekens sista minut. Då klev Forsberg klev fram mot Manuel Neuer och satte säkert kvitteringen. Forsberg blev sedan utbytt i den 79:e minuten. Bayern hade ett jätteläge att avgöra i slutsekunden, men matchen slutade 1–1.

Quaison målskytt i segern

Robin Quaison slog till i den 40:e minuten när hans Mainz mötte Hertha Berlin på hemmaplan. Det var långt ifrån svenskens svåraste mål i karriären, då han serverades ett helt och hållet öppet mål efter fint förarbete av lagkamraten Pierre Kunde Malong.

Målet, som var Quaisons andra för säsongen i Bundesliga, banade vägen för det som i slutändan blev en 2–1-seger i Mainzfavör.

Straffar i massor

Sebastian Andersson gjorde sitt tredje för säsongen när hans Union Berlin mötte Werder Bremen hemma. Svensken placerade in en straff som gav 1–1 efter knappt en kvart. I slutändan blev det dock en förlust med 1–2 för Union, i en match med högt slitage på elvameterspunkterna. Bremens Davy Klaassen hann både sätta och missa en straff under matchens gång.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se