Cardiff vägrar betala för Emiliano Sala

Telegraph: ”Finns en dispyt”

avOscar Rickstrand

Cardiff har inga planer på att betala Nantes för bortgånge Emiliano Sala.

Klubben anser att övergången blev ogiltig när Sala dog.

Det skriver Telegraph som avslöjar detaljer i Cardiffs skrivelse till Fifa.

Efterspelet kring bortgånge Emiliano Sala fortsätter.

Argentinaren skulle ha blivit Cardiffs nya rekordvärvning efter en övergång, värd 15 miljoner pund, från franska Nantes.

Men hans privatplan kraschade i den engelska kanalen. Både Sala och piloten Dave Ibbotsons kroppar kunde senare identifieras.

En månad efter olyckan var Nantes tydliga med att man fortfarande förväntade sig en betalning. Det rapporterades att den franska klubben hotade att stämma Cardiff om de inte fullbordade överrenskommelsen.

I dag avslöjar Telegraph att Cardiff inte har några planer på att betala Nantes.

Avslöjar detaljer i skrivelsen

Tidningen skriver att Premier League-klubben kommer att skicka in en skrivelse till Fifa, där de förklarar att övergången blev ogiltig i samband med Salas bortgång.

Cardiff kommer inkludera uppgifter om att Premier League skulle ha vägrat låta anfallaren spela i ligan på grund av en regelvidrig sign on-bonus, skriver nyhetsjätten.

Telegraph påpekar också att Salas kontrakt med Cardiff ska ha nekats av Premier League. Argentinaren ska ha gått bort innan han hann kunde skriva på ett nytt, giltigt kontrakt.

”Sala hade behövt skriva på ett nytt kontrakt för att spela i Premier League och The Telegraph kan avslöja att det finns en dispyt kring huruvida Sala hann göra det innan han dog”, skriver man.

Skrivelsen ska skickas in till Fifa innan onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Cardiff

Nantes