Hammarby var usla i den första halvleken.
Dusan Jajic och Isac Lidberg fixade segern mot det iranska storlaget Esteghlal.
– Han är en fucking tank, säger Jajic om Lidberg.

Bara ett par hundra tappra i Bajenklacken. Det gjorde inte så mycket när tusentals svenskiranier livade upp stämningen på Tele2 Arena. Eftermiddagen blev något av en publikfest, men alltså mest tack vare de många svenskiranierna snarare än Hammarby. Mängder av Esteghlalsupportrar hade tagit sig till Stockholm för att följa sitt lag och bjöd på ett högljutt hejande med ramsor, flaggor och sånger.

Inte munter förstahalvlek

Matchen då?

Det tog inte mer än 30 sekunder. Sedan hade det iranska storlaget från Teheran, som saknade åtta ordinarie spelare, tilldelats en straff. En klumpig Amadayia Rennie fällde Omid Nourafkan i straffområdet och Stefan Johannesson pekade på straffpunkten. Meysam Majidi slog den mitt i målet, men reservmålvakten Tim Markströms utsträckta hand var inte stark nog för att stoppa bollen. På planen var det alltså inte särskilt muntert från Bajenhåll: åtminstone inte i den första halvleken.

Jajic – pigg

En extremt offensivt balanserad elva – mer 4-3-3 än 4-2-3-1 – med Kennedy Bakircioglu som sittande mittfältare hade svårt att skapa målchanser. Måns Söderqvist, Imad Khalili och Amadayia Rennie skapade inte mycket av värde. I stället klev två 17-åringar fram och visade att de vill konkurrera om en plats i startelvan. Spelmotorn Dusan Jajic, som startade, visade upp pigga tendenser och var rapp i tanken. I den 64:e minuter rakade han också in kvitteringen i samband med hörnkalabalik.

Lidberg ordnade 2–1

Hans 17-årige lagkamrat, Isac Lidberg, ville inte vara sämre. Anfallaren hoppade in efter paus och visade upp en rivig löpvilja och ett engagemang som saknats i den första halvleken. I den 68:e kom han loss i straffområdet – tittade upp – och dundrade in slutresultatet 2–1 bakom Vahid Taleboo i bortamålet.

– Han är en fucking tank. Han är hur stark som helst och hur snabb som helst. Det är en komplett anfallare: det finns inte mer att säga, säger Dusan Jajic om Lidberg.