Lustig i klacken när Celtic vann Old Firm

Publicerad 2018-03-11

Trots tio man i en dryg halvtimme lyckades Celtic vinna Old Firm.

Odsonne Edouard blev stor hjälte för bortalaget – han sköt in 3–2 efter två minuter på planen.

Mikael Lustig var avstängd och stod i klacken.

”Boooom vilken match!”, skriver Lustig på Instagram.

Mikael Lustig saknades i derbyt, han var avstängd efter rött kort mot Aberdeen i senaste ligamatchen. Men högerbacken fick se sina lagkamrater ordna en trepoängare, trots att man fick spela med en man färre på planen i över en halvtimme.

Två tidiga mål

Derbyt fick en strålande start.

Josh Windass sprang igenom Celtics försvar och sköt in 1–0 efter bara några minuter. Men i den elfte minuten kom kvitteringen. Tom Rogic sköt vackert in 1–1 med vänsterdojan.

Det hann bli ytterligare två mål före halvtid. Daniel Candeias sköt in 2–1 till Glasgow Rangers i den 26:e minuten. På stopptid i första halvlek kom dock 2–2 genom Moussa Dembele.

Avgjorde efter två minuter

Celtic fick det kämpigt efter att Jozo Simunovic blivit utvisad i den 57:e minuten.

– Tyvärr blev vi en man kort. Men vi fokuserade på vår uppgift och försvarade oss väldigt bra. Vi trodde hela tiden att vi skulle klara av det, oavsett vad som skulle hända. Vi har kommit hit fyra gånger och vunnit fyra matcher. Så vi tror att vi kan vinna varje gång vi är här, säger Celtics lagkapten Scott Brown till Sky Sports.

Men bortalaget stod för en stark avslutning. Odsonne Edouard hoppade in i den 67:e minuten och efter knappt två minuter på planen sköt han vackert in segermålet 3–2 i bortre hörnet.

Celtic leder ligan med nio poäng före Rangers.