Mål av Milans supervärvningar mot Olsen

Publicerad 2019-02-03

En ny spelarduo för över 700 miljoner kronor. Det gav resultat för Milan borta mot Roma.

Supervärvningarna Lucas Paquetá spelade fram och Krzysztof Piatek styrde in 1–0 bakom Robin Olsen.

Men med sitt 1–1-mål räddade Nicolo Zeniolo hemmalaget från ett nytt fiasko.

Romas defensiv och Robin Olsen mellan stolparna har haft det mycket tungt senaste veckorna med 12 insläppta mål i de tre senaste matcherna.

Milan som gästade Olympiastadion i Rom i Serie A under söndagskvällen hade i stället hållit nollan i de tre senaste matcherna och har förstärkt laget rejält.

I transferfönstret i januari la Milan över 700 miljoner kronor sammanlagt på Flamengomittfältaren Lucas Paquetá och Genoaanfallaren Krzysztof Piatek.

Piatek svarade för båda målen i 2–0-segern i Coppa Italia mot Napoli för Milan tidigare i veckan och fortsatte att motivera sin prislapp även mot Roma.

I 26:e minuten stal Paquetá bollen ute till vänster av en nonchalant Lorenzo Pellegrini i hemmalaget, spelade in bollen och Piatek, omgiven av tre Romaförsvarare, stötte in ledningsmålet för gästerna.

Kunde inte hindra målet

Svenske landslagsmålvakten Robin Olsen var på bollen men kunde inte hindra att styrningen från nära håll gick i mål.

När lagen klev av planen för pausvila visslades hemmalaget ut av publiken på Olympiastadion.

Roma fick dock en drömstart på den andra halvleken. Redan i första spelminuten kunde tonåringen Nicolo Zaniolo, 19, dunka in 1–1 från nära håll efter ett inspel från höger från Rick Karsdorp som Milanförsvaret inte fick undan.

Båda lagen hade chanser att avgöra men framför allt unge Milanmålvakten Gianluigi Donnarumma räddade gästerna med ett par riktigt svettiga parader.

Men även Robin Olsen tvingades till en fin räddning lågt vid ena stolpen i slutminuten och såg till att Roma undvek ett nytt fiasko.

Resultatet 1–1 hindrade dock inte hemmafansen på Stadio Olimpico att på nytt vissla ut sitt Roma vid slutsignalen.