Sen klev Sead Kolasinac in i handlingarna och räddade tre poäng för Arsenal i Arsène Wengers 800:e PL-match.

Arsenal FC

Arsène Wenger kom till London från Monaco 1996 och har sedan dess varit tränare för Arsenal.

Mot Swansea gjorde fransmannen sin 800:e match som tränare i Premier League – och det slutade med vinst.

Men Arsenal fick en mardrömsstart.

Trots ett stort belövertag var det nämligen Swansea som tog ledningen efter 22 minuter. Tammy Abraham vann en duell på offensiv planhalva och friställde Clucas, som rullade bollen mellan benen på Petr Cech.

Nyförvärvet hjälte

Resultatet stod sig halvleken ut, men sen tog hemmalaget över – och ett nyförvärv klev in i handlingarna.

Fem minuter in i den andra halvleken höll sig nämligen Sead Kolasinac, som hämtades in gratis från Schalke i somras, påpassligt framme i straffområdet och sköt in kvitteringen.

Fem minuter senare spelade samma Kolasinac fram Aaron Ramsey, som med sitt 50:e Arsenal-mål gjorde 2–1, vilket stod sig matchen ut.

– Sead har redan bevisat vilken bra värvning han är. Man ser hur bra han spelar och det visar verkligen att det går att göra fynd på marknaden, säger Arsène Wenger.

”Han är två plus”

Sportbladets Erik Niva ställde sig dock frågande till Swanseas målvaktsspel, då de båda målen sannerligen inte var otagbara.

– Totalt sett ser jag verkligen Lukasz Fabianski som en överskattad Premier League-målvakt. Han är två plus, inte mer än så, säger Niva i Viasats studio.

Vinsten var Arsenals andra raka, och Londonlaget ligger med det på en fjärdeplats.