Självmål av Lindelöf – då sågas målvakten

Publicerad 2019-12-15

Victor Lindelöf gjorde självmål mot Everton.

Men det är målvakten David De Gea som sågas.

– Man ska inte släppa in sådana mål, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Lindelöf inledde matchen stabilt, men i den 36:e minuten var olyckan framme. Evertons vänsterback Leighton Baines slog en hörna, United-keepern David Dea Gea misslyckades med att boxa bort bollen, som då gick rakt på Lindelöf och in i eget mål.

– Olyckligt för Victor, men klart att De Gea måste göra det där bättre. Som målvakt måste du dominera i luften, säger Jonas Olsson i Viasats sändning.

VAR-granskades

Målet godkändes först efter VAR-granskning. Man kollade om De Gea blev tillräckligt störd av Everton-spelarna för att tilldelas frispark. Något han alltså inte ansågs ha blivit.

– Vi borde ha fått frispark, säger Ole Gunnar Solskjaer.

Enligt lokaltidningen Manchester Evening News var De Gea framme och klagade på domarteamet efter den första halvleken. Men Viasats experter anser att han själv får ta på sig målet.

– Det där är De Geas mål. Han ska komma ut med en helt annan pondus. Nej, inget bra ingripande, säger Glenn Strömberg.

Räddat av 18-åring

Manchester United räddades till slut av 18-årige Mason Greenwood. Supertalangen byttes in i den 65:e minuten, och i den 77:e placerade han in kvitteringen till 1-1 (slutresultatet).

– Mason är en klasspelare inne i boxen. Man blir inte förvånad av att han gör mål, säger tränaren Ole Gunnar Solskjaer.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se