ÖSTERSUND.

De vägrar ge upp.

AIK vara nära att halka efter i guldstriden – men avgjorde sent mot Östersund.

– Det här var jävligt viktigt, säger Tarik Elyounoussi till Sportbladet.

AIK åkte till Östersund med två raka förluster (Kalmar FF och Celtic) bakhuvudet. En halvtimme in i matchen fick bortalaget Tarik Elyounoussi skadad. En blödning i vaden och det är oklart om norrmannen spelar mot Celtic på torsdag.

– Det var inte så farligt, lugnade Elyounoussi efter matchen.

Rasmus Lindkvist fick hoppa in och blev också segerorganisatör för bortalaget.

ÖFK kvitterade

I inledningen av andra halvlek blev han serverad av Bilal Hussein på kanten. Lindkvist skickade in bollen i straffområdet. Anton Salétros drog till med vänstern och gav AIK 1–0.

Fram till målet hade det varit fördel AIK. Men Östersund, som hade stått emot bra i första halvlek, spelade sig in i matchen och vågade mer. En kvart efter AIK:s mål lyckades hemmalaget också kvittera.

Charlie Colkett skarvade vidare bollen till Blair Turgott fick tid att sikta in sig. Han nöp till direkt och skickade in bollen i ena krysset bredvid Oskar Linnér med ett vackert avslut.

Rött kort för Haugen

ÖFK skapade ytterligare ett par målchanser, men tvingades avsluta den täta matchen med tio man sedan Eirik Haugan dragit på sig sitt andra gula kort i den 76:e minuten.

Efter det öste AIK på med allt de hade och efter ett par feta bortachanser orkade ÖFK inte stå emot.

I en omställning fick Rasmus Lindkvist bollen till höger i straffområdet. Han vände bort ÖFK:s försvar och sköt in 2–1.

”Det här kan avgöra hela säsongen”

Bara minuter senare fastställde Heradi Rashidi slutresultatet 3–1 vilket gör att AIK i allra högsta grad är kvar i guldstriden efter en tyngre period.

– Det var jävligt viktigt. Vår moral är så stark i det här laget. Vi kommer alltid igen när det går lite sämre, säger Elyounoussi.

Målskytten Anton Salétros fyller i:

– Vi är en så bra grupp tillsammans. Att vi vinner i slutet av den här matchen handlar bara om gruppdynamik. Det är lagsammanhållningen som gör att vi får in två mål. Vi är också ett lag med vinnarmentalitet. Det här resultatet var jätteviktigt. Verkligen jätteviktigt. Ett resultat som kan avgöra hela säsongen.