Publicerad 2020-01-11

Efter tre raka bleka insatser lossnade det för Manchester United.

Alla tre i forwardstrojkan nätade i 4–0-krossen av Norwich.

– I dag studsade vi tillbaka, säger Ole Gunnar Solskjaer till BBC.

Det nya decenniet har inte börjat bra för Manchester United som inledde med förlust mot Arsenal på nyårsdagen, följde upp med ett blekt kryss borta mot Wolves innan Manchester City körde över rivalen i cupderbyt.

Men i dag kunde Ole Gunnar Solskjaers mannar andas ut lite igen. Framför allt fick han se sin offensiva trio briljera. Marcus Rashford satte 1–0 efter 27 minuter när han dök upp på bortre stolpen och förvaltade ett fint Juan Mata-inlägg. Unge ytterbacken Brandon Williams fälldes sedan strax efter pausvilan och Rashford fick sätta 2–0 från straffpunkten. Ett bra sätt att fira 200 matcher i United-tröjan för anfallaren.

Fem poäng från CL-plats

Kort senare var det dags för nytt Mata-inlägg. Den här gången var det Anthony Martial som dök upp och nickade in 3–0 innan unge Mason Greenwood fastställde slutresultatet till 4–0 med ett välplacerat skott från strax utanför straffområdet.

Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter tillsammans med Harry Maguire i mittförsvaret.

Segern tar United upp på femteplats med 34 poäng, fem poäng bakom Chelsea (som vann med 3–0 hemma mot Burnley).

I toppen av tabellen kan Liverpool jubla redan innan avspark mot Tottenham. Leicester kammade nämligen noll hemma mot Southampton. Danny Ings gjorde det avgörande målet på ett friläge efter 82 minuter spelade. Jonny Evans trodde att han räddat ett kryss i slutminuterna men målet dömdes bort för offside efter VAR-kontroll.