VM 2019: Sverige vann bronsmatchen mot England med 2–1

NICE/STOCKHOLM. Den svenska drömstarten räckte hela vägen till VM-brons.

England hade en kvittering i mål – som dömdes bort efter VAR-granskning.

– Wow. Vilka hjältar. En av de konstigaste fotbollsmatcher jag varit med om, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson till C More.

Det är ingen överdrift att påstå att Sverige fick en drömstart i bronsmatchen mot England.

Kosovare Asllani sköt 1–0 från nära håll redan i den elfte minuten och Sofia Jakobsson skruvade sedan in 2–0 i den bortre gaveln tio minuter senare.

I samma veva tvingades Sverige dock till ett tidigt byte då Fridolina Rolfö skadade sig. In kom Lina Hurtig och matchen fortsatte i ett rasande tempo.

Englands kvittering dömdes bort

England stod då för en mäktig upphämtning när de hämtade upp 0–2 till 2–2, trodde alla.

Men efter videogranskning dömdes Ellen Whites kvitteringsmål bort på grund av hands. Det var andra gången i turneringen som anfallaren fick ett mål bortdömt efter VAR-granskning.

– Jag känner inte att den tar på armen. Jag försökte prata med henne. Men man får lita på att det var rätt beslut, säger White.

Efter den sprakande första halvleken lyckades Sverige kontrollera ledningen i den andra halvleken som blev mållös, men inte saknade dramatik.

Vild svensk segerglädje

I slutminuterna nickade Nilla Fischer bort ett engelskt avslut på mållinjen när resten av laget var överspelat.

– Huvudet sitter kvar. Hon fick en bra träff, men det är tur jag har så stor panna. Någon måste stå där också, säger en glad Nilla Fischer till C More.

Vild svensk glädje utbröt efter slutsignalen och Sverige kan återigen åka hem från ett världsmästerskap med en medalj, den fjärde genom tiderna.

Senast Sverige tog medalj var 2011, då det blev seger mot Frankrike med just 2–1 i bronsmatchen.

Kosovare Asllani blev utburen på bår i semifinalen mot Holland efter en otäck smäll mot huvudet, men var tillbaka som målskytt i dag.

– Varenda smäll, varenda svettdroppe man har lagt ner där ute. Allting har varit så värt det när man får en medalj runt halsen. Vi är så värda segern. Det är otroligt skönt, säger Asllani till C More.