Tung kväll för Blåvitt – föll mot Djurgården

Publicerad 2019-04-15

Giorgi Kharaishvili halkade, fällde en motståndare och visades ut.

Ingenting gick som det skulle mot Djurgården för IFK Göteborg – som även anser sig rånade på en straff.

– Jag tycker den är solklar, jag tunnlar honom och han kapar mig, säger Benjamin Nygren i C More.

IFK Göteborg

Efter 3–0-segern mot Elfsborg i förra omgången åkte IFK Göteborg till Stockholm för att möta Djurgården på Tele2 arena.

Bortalaget genomförde en lovande första halvlek där bland annat Benjamin Nygren hade ett avslut i stolpen.

Det blev däremot snabbt tydligt att det här var Djurgårdens kväll.

Kort efter pausvilan levererade Jonathan Ring först ett inlägg som Fredrik Ulvestad dundrade in med hjälp av pannan.

Fick sin andra varning

Nyförvärvet Lasse Vibe var sedan väldigt nära att utjämna siffrorna med halvtimmen kvar men målet uteblev. I stället åkte IFK Göteborg på ett rejält avbräck när Giorgi Kharaishvili tilldelades sitt andra gula kort.

Anledningen var att georgiern halkade på konstgräset varpå Elliot Käck föll omkull.

– Han försöker ju få stopp (på farten) men drar med sig Käck, säger C Mores expert Hasse Backe.

– Ett oerhört högt pris han får betala för att ha tappat balansen, konstaterar kommentatorn Lasse Granqvist.

Utebliven straff

Det var inte det första domslutet som upprörde Blåvitt-spelarna. De ansåg även att 17-årige Benjamin Nygren skulle ha fått straff med sig en stund tidigare.

– Jag tycker den är solklar, jag tunnlar honom och han kapar mig, säger Nygren som i slutändan ändå hamnade i målprotokollet.

Liksom mot Elfsborg klev talangen fram och stötte in 1–1 med knappt tio minuter kvar att spela.

Men det var Mohamed Buya Turay som fick sista ordet. Återigen slog Ring inlägget som anfallaren sedan petade in till 2–1, vilket blev matchens slutresultat.

Därmed toppar Djurgården den allsvenska tabellen efter tre spelade omgångar.