Utsikten är klart för allsvenskt kval.

Platsen säkrades efter segern mot Gais och stor dramatik.

– Det är så jävla stort, säger tränaren Bosko Orovic.

Utsikten såg länge ut att knipa en av de två direktplatserna i allsvenskan.

Under våren var man seriens bästa lag och fram till den 18:e augusti hade man endast två förluster.

Under hösten såg det annorlunda ut och man följde upp den senare delen av säsongen med att endast ta en seger.

Borta mot redan uppflyttningsklara Gais kom därför en efterlängtad trepoängare som säkrade kvalplatsen.

– Jag är glad över att vi har vunnit, det var välförtjänt. Vi hade lite flyt för en gångs skull här i slutet med någon ribba och stolpe. Just nu är det bara det vi fokuserar på, säger Bosko Orovic i Discovery.

Galen avslutning

William Milovanovic, 21, gjorde matchens enda mål i den första halvleken och blev Utsiktens stora hjälte.

Man kan också tacka sin målvakt Elias Hadaya som stod för en galen trippelräddning i den 96:e minuten.

– Kungligt, vad ska jag annars säga. När han (Hadaya) väl behövde finnas där så fanns han där, säger Orovic.

Kan möta IFK Göteborg

Öster hade i sin tur chansen att knipa kvalplatsen vid seger samtidigt som Utsikten behövde tappa poäng. Öster gjorde jobbet och besegrade Gif Sundsvall på hemmaplan (4–0), men det räckte alltså inte.

Vilka Utsikten får kvala mot blir klart efter morgondagens (söndagens) allsvenska slutomgång. Det står mellan IFK Göteborg och BP.