Mardrömsscener för Sirius efter målet

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-08

Sirius blir kvar i superettan

Sirius tog en tidig ledning mot Falkenberg i den viktiga allsvenska kvalmatchen.

Men efter 25 minuter utspelade sig mardrömsscener för bortalaget.

Målvakten Andreas Andersson skadade sig och tvingades byta.

Sirius tappade sedan ledningen – och den allsvenska platsen.

Superettanlaget Sirius och allsvenska Falkenberg slogs om en allsvensk plats och hade inför dagens möte spelat 2-2 i Uppsala.

I Falkenberg fick bortalaget en drömstart.

Sirius tog ledningen efter 20 minuter efter en hörna där bollen hamnade hos Andreas Eriksson efter svagt försvarsspel från Falkenberg.

Eriksson slog distinkt in 1-0 bakom en chanslös Otto Martler i målet.

Men bara minuterna senare var olyckan framme för superettanlaget.

Efter att målvakten Andreas Andersson slagit en utspark grimaserade han illa och föll mot marken med en sträckning.

"Mardröm såklart"

Målvakten, som inte missat en enda ligamatch på två säsonger, fick motvilligt lämna planen.

– Såklart en stor mardröm att behöva byta ut målvakten i en sådan här match, säger experten Martin Åslund i TV12.

Sirius skickade istället in Lukas Jonsson, som debuterade i superettan-sammanhang i och med ödesmatchen.

– Förväntningarna på honom är inte så höga. Ganska härligt läge att komma in i, säger Åslund.

Falkenberg fick in en kvittering i början av den andra halvleken när Dan Keat drog in ett skott via stolpen, helt otagbart för Jonsson.

Sirius spelar därmed i superettan även nästa säsong.