De förlorar inte och de gör alltid mål i andra halvlek.

Porto fick med sig 1–1 borta mot Basel och har stor fördel inför returen.

St Jakob Park i Basel har blivit en skräckarena för de europeiska giganterna.

Bayern München, Chelsea och nu senast Liverpool är bara några av de lag som åkt på däng i Schweiz – och Porto var på väg att sålla sig till den skaran.

Inför Champions League-åttondelen hade Basel bara förlorat en av de åtta senaste hemmamatcherna. De fick en drömstart också nu.

Clattenburg i fokus

Drygt tio minuter var spelade när Derlis Gonzales sprintade igenom bortaförsvaret. Han gjorde inga misstag, utan rullade in 1–0.

Sedan gick Porto för en kvittering. Portugiserna hade bollinnehavet och chanserna, men det såg fördömt ut.

Ett 1–1-mål kom – då blåste domaren Mark Clattenburg bort det för offside. Stor frustration i Porto när Behrang Safari och hans Basel såg ut att få med sig ett fint resultat till returen.

Veteranen blev syndabock

Då kom utjämningen.

Gamle storbacken Walter Samuel, med meriter från Roma, Real Madrid och Inter, lirar nu i Basel. Han fick bollen på handen i slutskedet och Danilo kvitterade på straff.

Det betyder att Porto är fortsatt obesegrade i Champions League. Av de 14 senaste målen laget gjort i turneringen har 13 (!) kommit i den andra halvleken.

Det är 1–1 inför mötet i Portugal.