Men hemma mot Southampton hoppade Tottenham på segertåget igen.

Harry Kane blev stor förgrundsfigur med ett mål och en assist.

Harry Kane brukar göra mål mot Southampton.

I kväll gjorde han det igen.

Matchen var bara nio minuter gammal när Tottenhams målmaskin störtade fram på ett Christian Eriksen-inspel och styrde in 1–0.

Tidigt i den andra halvleken ökade brassen Lucas Moura på till 2–0 – och redan fyra minuter senare small det igen. Den gången var det formstarke sydkoreanen Heung-Min Son som gjorde målet, och tidigare nämnde Kane som stod för framspelningen.

Tripper skadad igen?

Enda smolken i glädjebägaren för Tottenham var att Hugo Lloris nolla sprack då Charlie Austin reducerade till 3–1 i matchens allra sista sekunder, samt att högerbacken Kieran Trippier, som varit borta med skadeproblem, byttes ut med vad som såg ut att vara nya skadekänningar.

– Det är samma problem som tidigare. Han har haft det sedan VM i somras. Det är något vi måste hantera varsamt, samtidigt tror jag inte det ska vara någon större fara, säger tränaren Mauricio Pochettino.

”Bra läge”

Segern gör att Tottenham klättrar till en tredje plats i tabellen. Man är åtta poäng bakom serieledande Manchester City.

– Det var tre viktiga poäng som sätter oss i ett bra läget i tabellen, säger Pochettino.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se