Milan tappade premiärpoäng mot nykomling

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-09-12

TURIN

En utvisning, en straff, en omtalad frispark, en läktarskandal och två dubbla målskyttar.

Milans reservmålvakt Abbiati föll omkull efter att ha fått en flaska i huvudet.

Serie A-premiären på San Siro blev händelserik.

Seedorf pyttsade dubbelt.

I maj vann de italienska ligan. I går kväll inledde Milan den nya säsongen med att bara spela 2-2 hemma mot nykomlingen Livorno.

- Det var tungt med bara tio man en hel match, säger Clarence Seedorf till Sky TV.

Han och Cristiano Luccarelli gjorde två mål var. Seedorf gav Milan ledningen efter bara två minuter och tjugo sekunder. Sen kom frilägesutvisningen på målvakten Dida fem minuter senare. Lucarelli satte straffen och Milan var en man mindre.

- Ibland har de stora lagen en dålig dag och då kan små lag som vi få en stor dag, säger Luccarelli.

Han gjorde med en lurig frispark 2-2 efter att Seedorf först återgett Milan ledningen.

Ny skandal

Då Milan vann ligan i maj stördes matchen av läktarbråk och objekt som kastades in på planen. I går var det dags för en ny skandal, då reservmålvakten Abbiati fick ett objekt, som uppges ha varit en flaska, i huvudet. Han kunde spela vidare, men Milans vicepresident Galliani, som också är ligapresident, säger:

- Vi ser allvarligt på allt läktarvåld.

Milanos andra storklubb Inter, ännu en av guldkandidaterna, fick också bara 2-2, borta mot Chievo.

- Mycket kan bli bättre, men en premiär är alltid en premiär, säger tränaren Roberto Mancini.