Häcken vann klart mot Sundsvall

Publicerad 2018-07-07

Daleho Irandust jublar efter sitt ledningsmål för Häcken mot Sundsvall. Gustav Berggren är på väg för att gratulera. Matchen slutade 3–0.

Häcken gjorde omstart i allsvenskan med en 3–0-seger på hemmaplan mot Sundsvall. Gästerna började bra, men fick både Linus Hallenius och Juanjo Ciércoles skadade ganska tidigt.

Häcken har förlorat två viktiga spelare under VM-uppehållet: högerbacken Joel Andersson har flyttat till danska mästarklubben Midtjylland, medan lånet av anfallaren Moestafa El Kabir avslutats som planerat. Två nya backar (Godswill Ekpolo och Ali Suljic) har värvats, men är ännu inte spelklara.

Sundsvall tjuvstartade efter uppehållet med 3–1 mot Sirius i en hängmatch i tisdags, och hade på det sättet redan den allsvenska ångan uppe vid besöket i Göteborg. "Giffarna" hade också bollen mest i första halvlek.

Vann bollen högt

Men Häcken tog ledningen. I den 41:a minuten sköt Daleho Irandust 1–0 vid bortre stolpen, sedan Häcken vunnit bollen långt nere i Sundsvalls försvarsområde. Det var andra bjudningen från Sundsvall inom loppet av någon minut. Första gången rusade målvakten William Eskelinen ut och räddade när Alhassan Kamara fick kalasläge.

Vid det laget hade Sundsvall också tvingats byta ut anfallaren Linus Hallenius (sex mål i år), till synes skadad efter en närkamp. Strax efter paus tvingades även mittfältaren Juanjo Ciércoles lämna planen skadad. Sundsvall fortsatte ändå spela offensivt och skapade en del chanser i en böljande matchbild, men Häckens duktige målvakt Peter Abrahamsson räddade när det behövdes.

Obesegrat hemma

I den 74:e minuten ökade mittfältaren Alexander Faltsetas på till 2–0, med ett kanonskott när han kom fri i dålig vinkel. Inhopparen Nasiru Mohammed ordnade sedan 3–0.

Häcken är fortfarande obesegrat på hemmaplan i årets allsvenska, nu med fyra segrar och två oavgjorda på sex matcher. På torsdag inleder Hisingslaget kvalet till Europa League med bortamatch mot lettiska Liepaja i första kvalomgången.