”Jag vill veta det egentliga skälet”

Förre stjärnans hårda kritik mot fansen, truppen och Alexis Sanchez: Då förstod jag att de var på väg utför

avPatrik Brenning

Publicerad:

Fansen dödar Paul Pogba som kommer lämna Manchester United, bara två spelare i truppen platsar i ett storlag och Alexis Sanchez kom bara till klubben för pengarna.

Det säger förre United-spelaren Patrice Evra i en frän attack mot såväl trupp som supportrar.

”Jag ska vara ärlig med dig. Jag älskar alla spelare i laget och jag träffar dem ofta när jag går på matcher. Jag hälsar på dem i omklädningsrummet och jag uppmuntrar dem – de vet hur mycket jag älskar dem. Men kan du säga en eller två spelare som kan spela i Real Madrid, Juventus eller Bayern München? Det är ett par. Jag skulle säga Paul Pogba och David de Gea. Men jag har stor respekt för resten av dem också.”

Det säger Patrice Evra när fransmannen i en intervju med Sky Sports ger sitt omdöme över Manchester Uniteds nuvarande trupp. Men Evra, som spelade nio säsonger för United, är inte bara kritisk mot lagets kvalité.

”Är bara för att det är Paul”

Även supportrarna får sig en känga för händelserna efter ligaavslutningen mot Cardiff då ett antal åskådare skällde ut Evras vän Paul Pogba vid spelartunneln.

– Bara för att det är Paul Pogba, med sina frisyrer, sina danser, sitt Instagram och allt, så kommer folk kritisera honom och glömma den spelare han är. Det är bara han och de Gea som platsar i ett storlag i Europa, säger Evra och tippar att Pogba lämnar United i sommar:

– Jag tror att han går eftersom du måste känna kärleken när du spelar. Du måste ha engagemanget.

1 av 3 | Foto: Tim Hales / TT NYHETSBYR≈N
Patrice Evra under tiden i Manchester United

”Kom bara för pengarna”

Den som får allra hårdast kritik från Evra är dock Uniteds floppvärvning Alexis Sanchez.

– Vissa spelare kommer bara för pengarna och jag är inte rädd för att säga det. Jag har ingenting emot honom men i samma ögonblick som jag såg summorna så förstod jag att Uniteds historia var på väg utför. Han hade Manchester City som alternativ, de erbjöd mindre pengar men spelar en bättre fotboll. Jag är ledsen, men City spelar bättre fotboll och Guardiola skulle ha utvecklat honom ytterligare. Så jag vill veta det egentliga skälet till att han valde United. Säg inte att han älskat Manchester United sedan barnsben. Det är antingen pengarna eller så ville han vara den störste spelaren, ta nummer sju och vara stjärnan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM