Barcelona hade kniven mot strupen mot ett lag från tredjeligan.

Unionistas de Salamanca tog ledningen i första halvlek.

– Stundtals spelar vi bra, säger Xavi.

Barcelona är vidare till kvartsfinal i Copa del Rey efter en match som nog blev betydligt tuffare än de flesta räknade med.

Publiken på hemmaläktaren exploderade i eufori när Álvaro Gómez gav Unionistas de Salamanca ledningen med ett volleyskott efter en halvtimmes spel.

Ferran Torres löpte sig fri och kvitterade precis innan halvtidsvilan och en bra bit in i andra halvlek kom målen som avgjorde matchen för Barça.

Xavi pressad

Jules Koundé satte 1–2 i den 69:e minuten och ett par minuter senare spikade Alejandro Balde slutresultatet 1–3.

Insatsen mot Unionistas gjorde inte Barça-tränaren Xavi mindre pressad.

– Jag tycker att stundtals spelar vi bra och stundtals måste vi spela bättre, säger Xavi efter matchen enligt Marca.

– Vi måste berömma Unionistas, de gjorde ett fantastiskt jobb.

Barcelona har hittills haft en säsong som gått upp och ner och laget ligger på fjärde plats i La Liga.