GÖTEBORG. BK Häcken är med i guldracet i allsvenskan.

I rockärmen: en pånyttfödd Paulinho som tagit brasiliansk landslagshjälp och kört hårt i gymmet.

– Jag har inte känt mig stark i benen, säger Häckens historiska målskytt.

BK Häcken biter sig fast i skaran av lag som gör upp i toppen av tabellen efter landslagsuppehållet.

Laget går in till uppehåll med seger mot Falkenberg (4–1) och med ny kraft från Paulinho.

Brassen har haft problem med sin hälsa vilket påverkat hans speltid och har bara kunnat starta elva matcher den här säsongen. Mot AFC senast kom han in efter paus, liksom mot Malmö FF. Mot Örebro saknades han. Det har också blivit bänknötande som mot Sirius i början av augusti. Mot Falkenberg var han med från start. Och spelade hela matchen.

”Snittet är bra”

Något som gjorde tränaren Andreas Alm nöjd.

– Snittet är bra och vi hoppas att minuterna blir som idag 90 fullt ut, säger Andreas Alm som berättar att spelaren jobbat hårt fysiskt för att komma i form.

Det har varit mycket hysch-hysch kring vad problemen bestått i. Efter segern över Falkenberg, 4–1, och två mål av Paulinho valde han att berätta.

– Alla säger att jag är i bra form bara för jag gör två mål. Och mina avslut är nummer ett i Sverige, jag gör ofta mål. Men jag min kondition är inte bra och jag jobbar varje dag på gymmet för att vara i bra form, säger han.

Vad har problemet varit?

– Det handlar om mina ben. Jag känner mig inte stark i benen. Jag blir trött lätt och jag vet att jag normalt sätt är explosiv. Jag har försökt och försökt och känt att jag inte varit tillräckligt bra.

Han förklarade att han nyligen tagit hjälp av en brasiliansk landslagsläkare och i samråd med Andreas Alm matchats mindre.

Men under söndagen klarade han 90 minuter. Med sina två mål blev han också Häckens främsta målgörare på elitnivå genom tiderna.

Det var Paulinho som inledde målskyttet i första halvlek. Det var också han som avslutade det med ett skott från distans. Mellan det gjorde pigge Daleho Irandust och inhopparen Kwame Kizito ett var. Just anfallarens mål kom i ett viktigt skede när Falkenberg reducerat och stod upp bra.

Och kanske just Kwame Kizito, som kunde lyfta bollen i tom kasse efter duell med målvakten Hampus Nilsson, kan bli en joker i guldstriden för Häcken. Han och Gustaf Nilsson konkurrerar om rollen som central anfallare.

– Han kan ta ytterligare steg. Det är kul att han gör mål. Alla vet att vi har sålt Jeremejeff (Alexander gick till Dynamo Dresden, red anm), säger han.

Med Paulinho i form och en Kwame Kizito med självförtroende ser Hisingslaget fram emot AIK och guldstrid efter uppehållet.

– Ingen talar om Häcken, så är det alltid, påpekar Paulinho.