Här dansar Gais till serieledning

Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-04-19

”Jag viftade lite på arslet”

Gais har lyft med samban.

Eric Bassombeng firade 2-1-segern mot Djurgården och den allsvenska serieledningen genom att bjuda upp tränaren Alexander Axén till dans.

– Jag viftade lite på arslet och sedan var det okej, säger Axén i Canal Plus.

Eric Bassombeng bjöd på den första halvlekens snabbaste löpning mot Djurgården. Detta efter (!) att ha satt 1-1 för hemmalaget i den sista spelminuten.

”Hade glömt den”

28-åringen satte av i högsta hastighet mot Gais bänk där han stannade framför tränaren Alexander Axén och började dansa. Axén hängde på i allsvenskans skönaste målgest så här långt.

– Det är en gammal Örebro-grej. Jag hade glömt bort den. Jag viftade lite på arslet och sedan var det okej, säger Axén i Canal Plus.

Men kanske borde Bassombeng istället ha bjudit upp Djurgårdens Gale Agbossoumonde till dans? Det var han som tappade bollen och lät Bassombeng bli helt fri med målvakten Tommi Vaiho.

Avstängde Pa Dembo Tourays ersättare tvekade i sin tur och bjöd Bassombeng på en helt öppet lucka vid stolpen. 28-åringen tackade för det och satte sitt första allsvenska mål för Gais efter övergången från Örebro i vintras.

”Helt annat tänk”

Trots målet var tränare Axén allt annat än nöjd.

– Vi var inte här. Vi kommer in i matchen på en bjudning egentligen, sade tränaren om målet i halvtid i Canal Plus.

Vad behöver ni förbättra?

– Hur mycket tid har vi? Vi gör en riktigt svag halvlek.

Trots Axéns kritiska tankar fick Gais fortsätta dansa. Mervan Celik avgjorde matchen när han fick stå helt omarkerad och nicka in segermålet på Wandersons frispark efter 63 minuter.

Gais leder nu allsvenskan på samma poäng och målskillnad som Malmö, som dock har en match mindre spelad. Öppningen är klubbens bästa på hela 2000-talet.

– Det är ett helt annat tänk i Gais nu. Vi är mer offensiva och vill göra saker. Vi är inte skitbra men vi är på väg, säger Axén.