Roma vidare efter stort drama

Uppdaterad 2015-12-10 | Publicerad 2015-12-09

Roma mäktade bara med 0-0 hemma mot vitryska Bate Borisov.

Men det räckte för att gå vidare då Bayer Leverkusen bara klarade av 1-1 mot ett reservbetonat Barcelona.

– Vi kunde gjort det bättre, men i slutänden gick vi vidare, säger Roma-tränaren Rudi Garcia.

Jakten på den andra platsen i grupp E var ett riktigt getingbo inför sista omgången. Roma, som hade greppet om den på förhand, tog emot Bate Borisov, som återfanns en pinne bakom. Bayer Leverkusen, på samma poäng men sämre inbördes möten än Roma, tog emot Barcelona som vilade majoriteten av sina startspelare.

Två spelare var dock i högsta grad ordinarie i Barcelona, Ivan Rakitic och Lionel Messi. Den förstnämnde hittade en elegant djupledsboll till den sistnämnde som rundade målvakten och satte 1-0 i 20:e minuten. Men tre minuter senare kom kvitteringen från "Chicharito” Hernandez.

ter Stegen Romahjälte

Samtidigt i Rom så jagade båda lagen ett förlösande ledningsmål utan att lyckas. Till sist fick Roma-fansen ställa sitt hopp till att Barcelona klarade av att hålla krysset och på det viset rädda deras slutspelsplats. Och nog bör det skickas ett större fång blommor till Barcelonas målvakt Marc-André ter Stegen som i andra halvlek räddade både frilägen och närskott samtidigt som tyskarna slarvade bort än fler lägen.

För Bayer Leverkusen blir det därmed Europa League. En stor besvikelse för tränaren Roger Schmidt.

– Jag är chockad över att vi inte vann i dag. Det faktum att Bate klarade kryss mot Roma gör det här till en tragedi för oss, säger han.

Bate Borisov, som bara var ett mål från slutspel, har däremot spelat färdigt ute i Europa för i år.