Pojkens tröjkupp

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-11-29

Polis jagade 11-åring - som var på jakt efter Ronaldos tröja

Efter slutsignalen i la Liga-matchen mellan Real Madrid och Levante blev anfallsstjärnan Ronaldo attackerad.

Av en elvaårig pojke.

- Han frågade artigt om han fick min tröja. Jag sa okej, säger Ronaldo med ett leende efter 5-0-segern mot Levante.

Domaren hade precis blåst av matchen på Santiago Bernabeu-stadion i Madrid.

Då rusade tre pojkar förbi vakterna och in mot spelarna. Leende försökte de springa ifrån de vakter som började jaga dem.

Två av pojkarna fångades in men den yngsta av dem, en elvaårig madridista, var för snabb i steget.

På några sekunder var pojken framme vid tvåmålsskytten och matchhjälten Ronaldo.

"Snälla Ronaldo skulle jag kunna få din tröja", sa pojken.

"Okej", svarade Ronaldo och krängde av sig sin matchtröja.

Total lycka

Pojken sken upp i ett saligt leende innan han, med Ronaldo som skydd och matchtröjan över huvudet, sprang tillbaka upp på Santiago Bernabeus läktare.

Hans lycka var lätt att förstå.

Inte bara tröjan blir ett minne för livet. Reals andra halvlek var magnifik och 5-0-segern ett skönt kvitto på att Los Galácticos verkligen är på väg mot storformen - trots förlusten i el Classico mot Barcelona och mediokra 1-1 hemma mot Leverkusen i förra veckans Champions League-match.

- I andra halvlek fungerade plötsligt allting, säger tränaren Mariano Garcia Remon till Reals hemsida.

Superstjärnorna steg äntligen fram och med tre mål på tio minuter (Figo, Ronaldo, Beckham) avgjorde man matchen.

Darrig inledning

- Men första halvlek var inte bra. Vi inledde oerhört darrigt, säger Garcia Remon.

Så darrigt att nykomlingen Levante flera gånger var nära att ta ledningen.

Iker Casillas räddning på Ignacio-Nacho Perez skott efter dryga halvtimmen var fenomenal och betydde mycket för matchen.

Det gjorde även Ronaldos anfallsspel.

Ronadinhos storspel i Barcelona verkar ha positiv effekt på landsmannen i Madrid.

- Vi spelade ett bra anfallsspel och skapade massor med chanser. Jag borde gjort fler mål, säger Ronaldo till spanska Sportec.