Assistkungen

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-10-29

Zlatan inblandad i Juves båda mål

Målskytten Zlatan har inte vaknat än. Men assistkungen Zlatan fortsätter att leverera. I går var svensken inblandad i båda målen när Juventus slog Roma med 2-0.

- Vi spelade mycket koncentrerat, säger tränaren Fabio Capello.

Zlatan Ibrahimovic köptes för att göra mål. Men han fortsätter att spela fram lagkamraterna i stället. I gårdagskvällens segermatch mot Roma stod Zlatan för en och en halv assist - han var inblandad i anfallet som Alessandro Del Piero förvaltade till 1-0 och sedan spelade han fram Marcelo Zalayeta till 2-0.

"Stark Roma"

- I dag ställdes vi mot ett starkt Roma och vi spelade väl. Men under de första minuterna fick de oss att gunga, säger Capello.

Romas starka öppning kunde mycket väl ha gett resultat, om det inte hade varit för den storspelande målvakten Gianluigi Buffon.

- Buffon är världens bästa målvakt, säger Capello.

I stället tog "den gamla damen" kommandot genom Del Piero. Den pånyttfödde anfallaren sköt in ledningsmålet efter en halvtimmes spel på ett regnigt och svårspelat Stadio Delle Alpi.

- Del Piero gjorde en bra match, han blir bättre och bättre och han har återfått självförtroendet, säger Capello.

Lämnades ensam

Förutom målet skapade inte Ibrahimovic och Del Piero särskilt mycket tillsammans. Zlatan hade ett mål bortdömt för offside. Han lämnades ofta ensam på topp när Del Piero gick ner för att hämta bollar och medverka i speluppbyggnaden. Italienaren byttes ut med tjugo minuter kvar och ersättaren Zalayeta svarade för ännu ett piggt inhopp och ännu ett mål.

- Han har mognat mycket, jag är övertygad att det kommer fler mål från hans sida, säger Capello.

Juventus segertåg i serie A fortsätter. Segern mot Roma var lagets sjunde på åtta matcher, bara nykomlingen Livorno har hittills lyckats knipa en pinne mot serieledarna.