Fotbolls-VM inleds på torsdags och nästa måndag, alltså den 18 juni, spelar Sverige sin första match, mot Sydkorea.

Ett Sydkorea som i dag spelade sin genrepsmatch inför vad som komma skall.

Hur det gick?

Det fick vi inte veta förrän matchen var slut.

”Gemensamt beslut”

Sydkorea och dess motståndare, Senegal, hade kommit överens om att spela bakom lyckta dörrar. Publik, media och scouter var således inte välkomna in på matcharenan Das.Goldberg Stadium i Grödig utanför Salzburg, Österrike.

”Matchen är stängd för samtliga. Det är båda landslagens tränare som gemensamt kommit överens om det”, skriver den senegalesiske journalisten Adama Ndione på Twitter.

”Aldrig hört det”

Det fanns ingen video-stream till matchen och resultatservicen var ytterst knapphändig. Därmed blev det svårt för Sveriges Sydkoreascout, Lasse Jacobsson, att göra de sista analyserna av Sveriges första VM-motståndare.

– Jag har aldrig hört att man har stängt en match innan. Inte en Fifa-registrerad match. Men någon form av information kommer vi försöka få tag i. Man får lösa någon vaktmästare eller något, har han sagt till Expressen tidigare.

Enligt journalisten Adama Ndione, som hade ”en kontakt” inne på arenan, tog Senegal ledningen med 1–0 i den 54:e minuten via ett sydkoreanskt självmål.

Och med bara några minuter kvar att spela satte Moussa Konaté slutresultatet, 2–0, från straffpunkten.