Srna grät under uppvärmningen

Det såg länge ut som att Kroatien skulle få med sig tre poäng mot Tjeckien.

Men efter en sen kvittering på straff kunde resultatet 2–2 fastställas.

Kroatiens två mål tillägnades lagkapten Darijo Srna.

Tjeckien hade noll poäng inför kvällens möte med Kroaitien. Gästerna stod på tre poäng efter seger mot Turkiet. Tillbaka på plan för att leda sitt land, var Kroatiens lagkapten Srna.

Efter EM-premiären mot Turkiet fick Darijo Srna beskedet att hans far som varit sjuk under en längre tid gått bort. Kaptenen åkte hem till Kroatien för att delta på begravningen. I kväll var han tillbaka, och under nationalsången kom tårarna.

I matchminut 37 kunde Ivan Perisic göra 1–0 till Kroatien. Efter att ha drivit fram själv och avslutat distinkt i målvaktens bortre hörn, var det Srna han pekade på. I andra halvlek kom 2–0, genom planens absolut bästa spelare Ivan Rakitic. Efter en djupledsboll kunde Rakitic chippa den över Petr Chech, och även nu hamnade fokus på Srna. Rakitic pekade och omfamnade sin lagkamrat.

Dramatisk avslutning

Avslutningen på matchen blev dramatisk. Vid ställning 2–1 fick matchen brytas, efter att kroatiska fans kastat in pyroteknik på planen. Efter några minuter kunde matchen återupptas och på slutet kunde tjeckerna kvittera på straff, 2–2 blev också slutresultatet. Vid tre poäng hade Kroatien tagit sig vidare till åttondelsfinal.