Publicerad 2016-02-20

25 mål på 25 omgångar för Barça-stjärnan

Luis Suárez.

25 mål på 25 omgångar.

Luis Suarez fortsätter att ösa in mål för Barcelona, som besegrade Las Palmas med 2–1.

Barcelona möter Arsenal i åttondelsfinalen i Champions League på tisdag, och många av spelarna verkade ha tankarna på den matchen när de sprang ut på Estadio Gran Canaria.

Las Palmas, nykomlingen som slåss i bottenskiktet,  skapade fler målchanser (15–12) och, i den första halvleken, fler hörnor (2–1) än superlaget från Katalonien.

Tvåmålsskytt på hemmaplan

Men Barcelona har fotbollsvärldens mest fruktade och effektiva anfallstrio i Lionel Messi, Neymar och Luis Suarez, och den sistnämnde har visat att han trivs mot Las Palmas.

Uruguayanen gjorde båda målen när lagen möttes på Camp Nou (2–1), och under lördagen slog han till igen. Matchen hade pågått i fem minuter när Suarez sprang mot bortre stolpen och tryckte in Jordi Albas vänsterinspel från nära håll.

Willian José kvitterade men Barça skulle snart vara i ledningen igen och på nytt var det Luis Suarez som låg bakom målet.

29-åringen hade bollen vid kortlinjen när han tittade upp och såg Messi i höjd med straffpunkten. Passningen var perfekt, till skillnad från avslutet. Javi Varas lyckades rädda, men Neymar höll sig framme och slog in returen.

Hade fler chanser

Med bättre skärpa hade Luis Suarez kunnat göra ytterligare tre mål. Han missade målramen när han, från nära håll, skulle nicka in en perfekt slagen Messi-frispark.  Las Palmas-keepern Javi Varas stod i vägen när han, frispelad av Dani Alves, fick chansen från nära håll och han lyckades missa bollen när han, på nytt i frilägesposition, skulle lobba över målvakten.

Luis Suarez har ändå gjort 25 mål på 25 ligaomgångar, och det är ett facit som heter duga.