Rosengårds fest får vänta.

Kopparbergs/Göteborg besegrade Piteå med 2–1 och nu lever guldstriden.

I alla fall i en dag till.

Rosengård ledde damallsvenskan med åtta poäng med tre matcher kvar. Kopparbergs/Göteborg var därför piskat att vinna mot regerande mästarna Piteå för att hålla liv i guldstriden.

Hemmalaget tog dock ledningen redan efter sex minuter, men målet dömdes bort för offside.

Kan få fira i morgon

Efter halvtimmen spelade kunde Kopparbergs/Göteborg i stället göra det viktiga 1-0-målet genom Julia Zigiotti Olme. Tio minuter senare ökade Pauline Hammarlund på till 2-0. Hammarlund byttes in efter att Emma Berglund åkt på en skada och nätade därmed direkt i comebacken efter en knäskada.

Piteå, som saknade Madelen Janogy, jagade en reducering och i den 88:e minuten satte Nina Jakobsson 2–1. Men Piteå lyckades aldrig få in någon kvittering och Rosengårds guldfest får därmed vänta. Vid seger mot Linköping i morgon blir laget i stället mästare då.

Kopparbergs/Göteborgs enda chans att vinna guldet är att Rosengård förlorar resterande tre matcher samtidigt som de vinner sina återstående två.

Viktig seger i bottenstriden

Djurgården, som haft en tung säsong, tog också en viktig seger i bottenstriden. Den första halvleken var mållös, men i andra trillade målen in. Lagkaptenen Mia Jalkerud satte 1-0 efter en straff i den 57:e minuten och Irma Helin ökade på tio minuter senare.

Innan matchen var slut satte Tilde Lindwall slutresultatet 3-0.