Hetast i allsvenskan

Uppdaterad 2018-08-02 | Publicerad 2010-07-26

Ajdarevic succéstart: tre mål på 38 minuter

Snacka om succévärvning.

Astrit Ajdarevic gjorde sitt andra och tredje mål efter totalt 38 minuter i Örebros tröja när han på egen hand sänkte toppkonkurrenten Elfsborg.

Samuel Wowoah satte sedan 3-0 för Örebro som nu ser ut som en seriös utmanare till SM-guldet.

– Det är jävligt skönt. Oj, man får inte svära i tv, säger Ajdarevic till ppv.

Det var matchen då Elfsborg Denni Avdic skulle försöka bättra på sitt redan fantastiska målsnitt med en fullträff var 73:e minut. Men allsvenskans skyttekung överglänstes fullständigt av Örebros galna succévärvning.

Började på bänken

Astrit Ajdarevic kom till ÖSK under sommaren efter en inte helt lyckad sejour i engelska Leicester. Han behövde bara fem minuter på sig att hitta nätet för första gången i allsvenskan när han, efter ett inhopp i den 85:e minuten, räddade poäng mot Elfsborg i förra omgången.

I returen fick 20-åringen trots det återigen inleda på bänken men kom in i den 23:e minuten sedan Fredrik Nordback slagit upp en skada i foten. Efter bara 21 minuter på planen tog Ajdarevic sats och dundrade in 1-0 med en vänsterslägga från distans.

”Klart det ska snackas”

Han hade då bara spelat 26 minuter i allsvenskan och redan hunnit med två mål. Men Ajdarevic var inte nöjd med det. I matchens 56:e minut dök 20-åringen upp i straffområdet och nickade stenhårt in matchens och sitt andra mål för kvällen.

– Det är jävligt skönt. Oj, man får inte svära i tv. Men det är otroligt skönt att få göra två mål. Det är klart, jag gör två mål och det ska snackas. Men jag tycker hela laget gör en otroligt bra match, säger Ajdarevic.

Med kvarten kvar av matchen tog orken sedan slut för talangen som inte är fulltränad och han byttes ut till stora ovationer från publiken på hans nya hemmaarena.

Mål var 19:e minut

– Jag hoppar in, spelar mina minuter och försöker göra mitt till 100 procent. Springa så mycket som möjligt och bara köra. Men jag har inte spelat på länge och då är det svårt med matchtempot. Det tar på benen men det var viktigt för mig att köra de minuterna och förhoppningsvis kan jag spela ännu mer i nästa match.

20-åringen inledde alltså sin sejour i Örebro med tre mål på 38 minuter. Totalt har svensken nu spelat 56 minuter i Örebrotröjan vilket ger ett snitt på ett mål var 19:e minut. Att jämföra med Avdics 76 (innan matchen), Leo Messis 84 och Wayne Rooneys 105.

Som sagt - snacka om succévärvning.

Matchfakta:

Örebro–Elfsborg 3–0 (1–0)

1–0 Astrit Ajdarevic (44), 2–0 Astrit Ajdarevic (56), 3–0 Samuel Wowoah (80).

Varning, Örebro: Michael Almebäck.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö..

Publik: 10 032.

Örebro (4–3–3): John Alvbåge – Patrik Anttonen, Michael Almebäck, Magnus Wikström, Samuel Wowoah – Alejandro Bedoya, Fredrik Nordback (Astrit Ajdarevic 23, Per Johansson 74), Nordin Gerzic – Marcus Astvald (Bertin Samuel Ze Ndille 88), Paulinho Guará, Roni Porokara.

Elfsborg (4–5–1): Ante Covic – Andreas Klarström, Jon Jönsson, Anders Wikström, Mathias Florén – Johan Larsson (James Keene 72), Daniel Mobaeck, Amadou Jawo (Daniel Nordmark 85), Anders Svensson, Niklas Hult (Stefan Ishizaki 55) – Denni Avdic.