Bakom segern fanns fasta situationer och en magisk Philippe Coutinho.

– Det var en tajt match och vi förtjänade att vinna till slut. Jag är en väldigt lycklig man, säger tränaren Jürgen Klopp till BT Sport.

Liverpool FC

Efter segern slängde sig managern Jürgen Klopp och kramar om Philippe Coutinho.

Det kunde han gott kosta på sig.

Philippe Coutinho visade vägen när Liverpool vann mot Crystal Palace med 4-2 när han fördelade rätt och fint.

– Det är han som har nyckeln till alla de här låsen, säger Bojan Djordic, expert i Viasat-studion efter matchen.

Men som alltid är det inte en spelare som gör en hel match och Crystal Palace höll länge nerv i matchen.

Det var Liverpool som inledde målskyttet genom ett inlägg från Alberto Moreno som Coutinho hittade ute på vänsterkanten. Inne i boxen fanns Emre Can som kunde ge Liverpool ledningen.

Backlinjen stod för högt

Men kvitteringen kom snabbt efter slarv i Liverpool-försvaret. James McArthur fångade upp den möjligheten. Det var också han som nickkvitterade när Liverpool lyckats ta ledningen efter att Dejan Lovren nickat in Coutinhos hörna.

Liverpool hann i en galen första halvlek också ta ledningen med 3-2 inför pausvilan.

Efter paus stod matchen länge och vägde, men med fördel Liverpool. Det fanns ett par straffdiskussioner där Crystal Palace kunde fått chansen att sätta press på Liverpool om domarteamet inte friat.

– Det var en kamp matchen igenom, men i andra halvlek förde vi matchen bra. Sen klarade vi av att avgöra matchen till slut och i stort sett är vi nöjda, säger mittfältaren Jordan Henderson till BT Sport.

4-2 firades därför extra. Och det kom efter att Roberto Firmino  fått motorväg mellan Palace två mittbackar. Chippen över målvakten Steve Mandada var fin.

Just den högt stående backlinjen som Crystal Palace envisades med kritiserades av experten Martin Åslund i Viasat.

Segern innebär att Liverpool precis som Arsenal och Manchester City har 23 poäng.

Men är det fördel för Liverpool?

Så här tycker Robbie Savage, mittfältare förr i tiden, expert på BBC Radio 5 Live numera:

– Jag tror att Liverpool kan vinna ligan. De är bara en målvakt och en mittback från att göra det, anser han.