Paulinho visade fortsatt form när Häcken vann

Uppdaterad 2018-07-25 | Publicerad 2016-04-03

Är Paulinho i fortsatt strålande målform?

Jo då.

I Häckens premiär behövde brassen fem minuter för att göra säsongens första mål.

Inför Häckens premiär var frågan: Skulle Paulinho fortsätta att dunka in mål efter sina elva fullträffar på 14 matcher för Häcken i fjol?

Han behövde fem minuter för att svara ja på den frågan.

Samuel Gustafson stod för inspelet, Elfsborg fick inte bort bollen, och Paulinho var på rätt plats. Brassen tackade för chansen med att skjuta upp 1–0 i nätet, otagbart för Kevin Stuhr Ellegaard.

Viktor Claesson fick kort efter målet ett gyllene dubbelläge att kvittera, men Peter Abrahamsson i Häckens mål hade koll på alla bollar den här dagen.

– Det var nog en av mina bättre matcher. Den gick bra, många bra räddningar, säger Abrahamsson i C More.

"Vi är värda mer"

Den första halvleken fortsatte med skolboksanfall av Elfsborg varvat med vassa omställningar av Häcken, och matchen levde verkligen upp till förväntningarna hos de som hoppats på en frejdig premiär.

Häckens Alexander Jeremejeff tvingades lämna planen skadad redan efter tjugo minuter. John Owoeri, i synnerligen bra målform med fyra mål i genrepet, ersatte och presenterade sig med att göra ett kanonmål – dock offside.

Claesson var inblandad i det mesta som Elfsborg mäktade med – det vill säga allt förutom mål i den första halvleken.

– Det är viktigt (att vara delaktig) om det leder till mål, och det har det inte gjort. Vi skapar mycket lägen, men vi är värda mer tycker jag, säger han i C More.

Omställning fram till 2–0

Jasmin Sudic fick lämna planen i den 77:e minuten efter en vansinnig satsning mot Claesson där lagkaptenen fick sin andra varning.

Det spelade ingen roll för Häckens farliga omställningar. Nasiru Mohammed satte fart, Samuel Gustafson höll i bollen till precis rätt läge innan han släppte den – och Mohammed rullade in 2–0 i den 84:e minuten.

Reduceringen kom till slut, Marcus Rohdén satte 2–1, men närmare än så kom inte Elfsborg.