En premiärmålskytt, en sällsynt målgörare och en skyttekung som bröt en förbannelse.

– Jag trodde att det skulle bli ännu en sådan där dag för mig, säger Harry Kane efter att ha gjort sitt första ligamål – i augusti.

Det var mycket Tottenham i inledningen hemma på Wembley mot Premier League-nykomlingen Fulham.

Allra mest var det av Spurs nyförvärv från Paris SG i vintras, brasilianaren Lucas Moura.

Brände lägena

Den 26-årige mittfältaren nickade utanför i ett jätteläge i efter sex minuter och var frispelad minuten senare men en dålig mottagning gjorde att brassen fick bollen för långt i från sig.

Moura, som under sina säsonger i PSG var en pålitlig målskytt, fick vänta på sitt första mål i Premier League en liten stund ytterligare.

Tottenham hade ett rejält spelmässigt övertag mot Fulham men svårt att få riktig spets på avsluten på Wembley. Fulham kom in mer och mer i tillställningen och skapade flera vassa lägen när Lucas Moura till slut slog till.

I 43:e minuten knorrade mittfältaren vackert in 1–0 och sitt första Premier League-mål stolpe in med vänsterfoten.

Nickade stående på knä

Fulham, som fick ägna sig åt mycket försvarsspel, var dock inte ofarligt offensivt när laget klev framåt.

Sättet som Aleksandar Mitrovic gjorde 1–1-målet på var desto mer oortodoxt när serben nickade in bollen stående på knä.

Men det här var spelarna i Tottenham som på ett eller annat sätt haft problem med målskyttet och deras match.

Efter Mouras mål var det dags för Kieran Trippier att mycket vackert smeka in 2–1 (74) på en frispark. Det var den engelske landslagsmannens blott andra Premier League-mål i Tottenham efter drygt tre säsonger i klubben.

– Jag tycker vi spelade riktigt bra och vi skapade många chanser. Men all cred till Fulham. Det var först efter 60 minuter som vi började bli riktigt farliga, säger Tottenhams Harry Kane till Sky Sports.

Den största mål-förbannelsen kom att brytas av skyttekungen själv.

Lättade Kane

Efter ett vackert förarbete av inhopparen Erik Lamela gjorde Harry Kane 3–1 (77) efter en skottfint och en välplacerad bredsida.

Det anmärkningsvärda? Spurs 25-årige superstjärna hade gjort 108 mål för Tottenham i Premier League – men aldrig något mål i seriespelet i månaden augusti för Spurs.

Första augustimålet för Kane kom i VM-skyttekungens 15:e Premier League-match under årets åttonde månad.

Då hade han dessutom styrt bollen i ribban från nära håll i 71:a minuten.

– Jag trodde att det skulle bli ännu en sådan där dag för mig. Men det är så det är för en anfallare i bland, säger Kane till Sky Sports.

Bitar på plats för Spurs

En lättad Harry Kane jublade med lagkamraterna med ett stort leende på läpparna efter 3–1-målet som definitivt avgjorde matchen.

Målgörarna var de ”rätta” för Tottenham, segern betydelsefull för klubben som kämpar med förseningarna kring den nya arenan och där det har rests frågetecken när Spurs varken har sålt eller värvat spelare.

– Vi har spelat tillsammans i det här laget en lång tid. Managern har sagt till oss att han inte tänker värva spelare bara för värvandets skull. Det här är en bra start för oss med två vinster på två matcher, säger Kane.