Många experter har varit överens – Petr Cech ska bli den stora skillnaden för Arsenal i deras jakt på ligatiteln.

Men i stället stod han för två tavlor i förlusten mot West Ham.

– Vi dödade oss. Det var inte bara Cech, säger managern Arsene Wenger.

Petr Cech, 33, valde tidigare i somras att byta från Chelsea till en av de stora rivalerna Arsenal.

Många har pekat ut värvningen som en av sommarens absolut bästa i fotbollseuropa och den sista pusselbiten i Arsenals lagbygge.

Men i Arsenals premiärmatch hemma mot West Ham blev det i stället en mardröm för klubben och Cech.

West Ham stod för första omgångens stora skräll och vann med 2-0 efter två tavlor av tjecken och hemmalaget buades efter matchen ut av supportrarna.

– Vi gjorde ingen övertygande insats i dag. Vi gav bort två billiga mål. Jag har inte pratat med Cech ännu. Men jag såg väldigt många individuella misstag hos våra spelare. Du kan inte bara hänga ut en spelare, säger Arsene Wenger.

Felplacerad på andra målet

Efter 43 minuters spel fick West Ham en frispark där Cech helt missbedömde bollen och Cheikhou Kouyate kunde behärskat nicka in 1-0 till bortalaget.

Men chocken var inte över där, efter 57 minuters spel kunde Mauro Zárate utöka till 2-0 efter ett skott en bit utanför straffområdet.

Cech stod aningen felplacerad på målet och borde nog ha tagit skottet.

– Det är inte bara Cech. Det var en defensiv kollaps. Kollektivet fungerade inte. Det finns många saker att säga om det där, säger Arsene Wenger.

– Vi dödade oss.

16-åring startade

I West Ham startade Reece Oxford  fråns tart, endast 16 år och 236 dagar och blev den näst yngste spelaren genom tiderna att starta en match i Premier League. Yngst är Jose Baxter som startade 16 år och 198 dagar för Everton 2008.

– Det var en drömdebut för mig. Det är en ära att spela för klubben, säger han.

Sanchez frälste inte

Arsenal var sedan oförmögna att skapa några riktigt heta lägen till en reducering trots att både Theo Walcott och Alexis Sanchez kom in för hemmalaget.

West Ham fick därmed i stället en drömstart på den nya säsongen under nye tränaren Slaven Bilic som redan blivit ifrågasatt efter klubbens uttåg ur Europa League-kvalet.

Men just nu är det nog ingen som anser att Bilic är fel man för klubben.