Noah Solskjaer proffsdebuterade mot pappas United

Publicerad 2019-07-30

Välkommen till proffsfotbollen, Noah Solskjaer!

Han gjorde A-lagsdebut för Kristiansund i matchen mot pappa Ole-Gunnars Manchester United.

I den 86:e minuten fick 19-åringen Noah Solskjaer chansen. Han fick hoppa in i sin första A-lagsmatch – mot storklubben Manchester United, tränat av hans pappa Ole Gunnar Solskjaer.

Solskjaer den äldre var under Manchester Uniteds storhetstid en mycket populär och målfarlig forward, sonen Noah däremot är en spelskicklig mittfältare.

– Medan hans pappa var en dödligt effektiv spelare som höll sig närmare straffområdet så är Noah mer typen som ligger bakom anfallen. Han är mycket skicklig och har fotboll i sig, säger Kristiansunds tränare Christian Michelsen.

Matchen mellan Kristiansund och Manchester United slutade 0–1 sedan Juan Mata gjort mål på straff när 20 sekunder återstod av matchen. Den svenske landslagsbacken Victor Nilsson Lindelöf inledde matchen, men blev utbytt i paus.