Victor Nilsson Lindelöf om brittiska bråket: Inte optimalt att tjafsa

avPetra Thorén

Publicerad:

LARNACA. Engelska landslaget skakas av ett bråk mellan Raheem Sterling och Joe Gomez.

Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf förstår att det kan hetta till mellan konkurrenter i Premier League.

– Det är fullt förståeligt att det kan bli så. Sen är det inte optimalt att man börjar tjafsa, säger den svenska mittbacken.

När det svenska laget genomförde sin första kollektiva träning på Cypern sken solen och allt var frid och fröjd.

Nog för att mittbacken Pontus Jansson gnällde lite på att det saknades en kon i en övning och diskuterade högt med Andreas Granqvist, men i stort var det väldigt fint och konstruktivt.

Bråket eskalerade

Annat var det på engelska landslagets första träning under EM-kvalsamlingen.

Manchester Citys Raheem Sterling och Liverpools Joe Gomez rök ihop. Enligt rapporterna eskalerade hetsen mellan spelarna dagen efter att Liverpool slagit City. Under matchen hade spelarna en indicident och dagen efter kunde Sterling inte kontrollera känslorna.

Raheem Sterling kommer som följd av bråket inte att spela mot Montenegro och han har officiellt bett om ursäkt.

Victor Nilsson Lindelöf, som klev av den svenska landslagsträningen med ett Guldbollenleende, har noterat uppståndelsen i England.

– Jag hörde att det hade hänt någonting, jag hade inte koll på att det hade varit en dispyt mellan dem.

– Det är klart att det kan bli lite heta känslor. Det är viktiga matcher som de spelar i ligan, men det är klart att när man kommer till landslaget får man släppa de känslorna. Man kan lätt bli irriterad på en träning, det är fullt förståeligt att det kan bli så. Sen är det inte optimalt att man börjar tjafsa, säger han.

”Ibland roligt med hets”

Är det skönt som Unitedspelare att tillhöra  svenska landslaget?

– Ibland kan det vara lite roligt med hets. Men jag har ingen att möta i Premier League (av svenska landslagskompisarna), men det är ändå lite hets på träningarna i smålagsspel och det är så det ska vara.

Vem är mest hetsig i United?

– Det är många som är det på träningarna.   Jag har inte varit med om något riktigt sådant där. Och hade jag det så skulle jag noga inte säga det…. Det kan bli lite tjafs på träningar men  det som är bra är att vi i United skulle ta det direkt efteråt. Det är samma sak i landslaget.

Och du är alltid den lugna killen?

– Inte alltid, inte alltid. Det händer att jag kan gå igång lite också (skratt).

Publicerad: