Landskrona förlorade viktiga poäng

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-28

Assyriska knappar in på toppen – tre poäng från kvalplats

Assyriska-spelarna jublar.

Ett mål i baken efter fyra minuter och tvingade till byte på grund av skada efter nio minuter.

Henrik Larssons Landskorna Bois fick minst sagt en mardrömsstart mot Assyriska.

En drömvändning kunde ha räddat poäng men Assyriska drog det längsta strået.

– På något sätt ville den assyriska guden det, säger Assyriskatränaren Rikard Norling.

Landskrona hade hemmaplan och var på jakt efter tre poäng som skulle föra upp dem på allsvensk kvalplats.

Motståndarna Assyriska, som ligger och smyger i tabellen fick dock en ordentlig smakstart när Xhevdet Llumnica blev framspelad av Nahir Besara och satte bollen vid närmsta stolpen efter knappt fyra minuters spel.

Fem minuter senare tvingades Henrik Larsson till sitt första byte då Calle Genberg gick av med skada och ersattes av Patrik Åström.

Även om hemmalagets tog över spelövertaget var det Assyriska som satte 2–0 i slutet på första halvleken genom Kyle Konwea.

Två snabba på två minuter

I 58:e minuten fick Bois nytt hopp när Johan Persson med ett långskott satte reduceringen till 2–1.

Två minuter senare satte Thomas Raun 2–2.

Men den snabba vändningen till trots förlorade Landskrona efter att Mikael Ishak satt 3–2 till Assyriska i den 86:e minuten.

Tungt för Landskrona som får ligga kvar på fjärdeplatsen. Viktigt för Assyriska som nu bara har tre poäng upp till den allsvenska kvalplatsen.

– Jag är otroligt glad att vi får med oss tre poäng. Kanske var vi inte värda dem om man ska vara uppriktig, säger Assyriskatränaren Rikard Norling till TT.