Ronaldo vilades – då förlorade Real Madrid

Publicerad 2018-02-27

Zinedine Zidane valde att vila Cristiano Ronaldo mot Espanyol.

Kostsamt skulle det visa sig när Espanyol gjorde matchens enda mål – i sista minuten.

Real Madrid har ett järngrepp om åttondelen i Champions League mot PSG efter 3–1 på hemmaplan.

Men Zinedine Zidane är långt i från säker på avancemang och därför valde han att vila Ronaldo i dagens bortamöte med Espanyol då det sedan väntar två täta matcher, Getafe (3/3) och PSG (6/3).

Men utan Ronaldo förblev Real Madrid mållösa.

”Stor moralhöjare”

Det var Espanyol också i 92 minuter. I den 93:e avgjorde Gerard Moreno med det som mer eller mindre var matchens sista spark. Det distinkta direktavslutet studsade via Raphaël Varanes fot och in i mål. Första Espanyol-segern mot Real Madrid sedan 19 oktober 2007.

– Det här är en stor moralhöjare för oss, vi har förlorat många matcher på slutet och det här pushar på oss framåt, säger målskytten.

Espanyol har en ojämn säsong och trots att man nu besegrat Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid under innevarande säsong är man fortfarande blott på 13:e plats.

Real Madrid är kvar som trea, 14 poäng bakom och en match mer spelad än Barcelona.

– Vi är besvikna, vi kom hit för att vinna, säger målvakten Keylor Navas direkt efter matchen.