Två svenskmål för Parma – Kulusevski hyllade lagkamraten

Publicerad 2020-01-26

Först Riccardo Gagliolo, sedan Dejan Kulusevski.

Parmas svenskar stod för varsitt mål i första halvlek när Udinese besegrades med 2–0.

Kulusevski passade även på att hylla lagkamraten Roberto Inglese i samband med målfirandet.

Parma fick en rivstart på svenskmötet mot Ken Semas Udinese.

I 19:e minuten gjorde först Riccardo Gagliolo mål. Ett skott från Kulusevski styrdes på en back högt upp i luften och rakt till Gagliolo. 29-åringen drog till på volley och såg till att sätta Parma i förarsätet.

Kvarten senare var det Kulusevskis tur.

Hyllade lagkamraten

19-åringen sköt ett skott med högern som var allt annat än otagbart. Men Udineses målvakt Juan Musso lyckades aldrig få ordning på bollen och i stället kunde Kulusevski göra 2–0 och sitt femte mål för säsongen.

I det efterföljande målfirandet hyllade den 19-årige svensken sin lagkamrat Roberto Inglese genom att hålla upp Ingleses tröja. 28-åringen har nyligen opererats för en lårskada och beräknas vara borta resten av säsongen.

Svenskarnas mål var det som behövdes för att Parma skulle fixa tre poäng. Matchen slutade 2–0.