Målvaktens tabbe går viralt: ”Bollen var inte där”

Uppdaterad 2017-11-05 | Publicerad 2017-11-04

Mainz målvakt Robin Zentner skulle bara spela iväg en enkel bredsida till en lagkamrat.

Istället missade han bollen och nu sprids klippet viralt.

– Jag såg något vitt i ögonvrån och trodde det var bollen, säger han.

Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach spelade 1–1 mot Mainz under lördagen.

Men det är inte själva resultatet det pratas om.

Istället är det Mainz-målvakten Robin Zentners misstag i mitten på den första halvleken där han bara skulle spela iväg ett enkelt hemåtpass men istället missade bollen och Gladbach Lars Stindl var en hårsmån från att göra mål.

”Det var då jag insåg”

Nu har Zentner förklarat hur det kunde gå så tokigt.

– På passningen jag tog emot var det lite backspin. Jag såg något vitt i ögonvrån och trodde det var bollen. Jag skulle bara passa upp den i mitten till Jean Gbamin, men jag fick inte kontakt med bollen och det var då jag insåg att den inte var där.

– Det var istället straffpunkten jag hade sett och bollen var någon annan stans, säger han till Bundesliga.

I andra delar av Tyskland hade Bayern München inga problem med att besegra Dortmund på bortaplan med 3–1. Arjen Robben, Robert Lewandowski och David Alaba blev målskyttar för Gästerna innan Marc Bartra reducerade i slutminuterna.

Albin Ekdal spelade 90 minuter för Hamburg som tog sin första seger i Bundesliga sedan den 25 augusti då Köln besegrades med 3–1.