Janne Andersson: ”Får stå för honom”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:

Hasan Çetinkaya riktade hård kritik mot landslagsledningens behandling av Emil Forsberg.

Nu svarar förbundet med ett uttalande från Janne Andersson.

– Det Hasan Çetinkaya säger får stå för honom.

I en stor intervju med Sportbladets Erik Niva gick stjärnagenten Hasan Çetinkaya till angrepp mot landslagsledningen med Janne Andersson i spetsen. Han tycker att Emil Forsberg har behandlats orättvist och fel, och hävdar att den offensive mittfältaren helt saknar en relation med förbundskaptenen.

– Saken är den att jag inte tror att Janne Andersson har en relation med Emil. Jag tror inte att han har en relation med några andra än några få äldre spelare. Och det är ju en ledarfråga. Om Janne väljer att jobba på det sättet så är det hans sätt att leda ett lag. Om inte han vill bygga en relation med alla spelare så kan inte jag klandra honom, det är hans val, säger Çetinkaya.

Fotbollsagenten hävdar att landslagsledningen har sitt sätt att spela fotboll – och att Emil Forsbergs roll i det svenska landslaget inte existerar.

”Förändrar ingenting”

Nu svarar SvFF på kritiken genom ett sms med ett uttalande från förbundskaptenen:

– Det Hasan Çetinkaya säger får stå för honom. Det förändrar ingenting för mig. Jag har fullt fokus på förberedelserna inför matcherna mot Malta och Spanien, säger Janne Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM