LA Galaxy bröt sviten – utan Zlatan

Publicerad 2019-05-26

Efter fyra raka förluster blev det äntligen vinst igen för LA Galaxy i MLS.

Detta utan Zlatan Ibrahimovic, som avtjänade sista matchen på avstängningen han drog på sig mot New York City.

Istället avgjorde Jonathan Dos Santos matchen för laget när Orlando City besegrades med 1–0.

LA Galaxy behövde desperat en seger för att hänga med i toppen av ligan. Med fyra raka förluster och en avstängd Zlatan Ibrahimovic såg det inte alltför ljust ut inför matchen.

Zlatan avtjänade sista matchen på den avstängning som han drog på sig för två omgångar sedan. Då gav 37-åringen sig på New York Citys målvakt Sean Johnson och blev i efterhand avstängd i två matcher.

Nani missade straff

Men laget lyckades i natt bryta den negativa trenden – utan sin svenska superstjärna.

Istället klev Jonathan Dos Santos fram och avgjorde matchen för sitt Galaxy. I den 19e minuten satte 29-åringen 1–0-målet som stod sig matchen ut. Han drog även på sig en straff senare i första halvlek – som portugisen Nani i Orlando missade.

– I dag var jag bra, ärligt talat, jag tycker att jag var bra. Jag har känt mig bra hela veckan. Det viktigaste är att vi vann, vi led, men vi vann, sa Dos Santos efter matchen.

LA Galaxy ligger i och med segern trea i den västra konferensen, och spelar nästa match på onsdag.