”Solklara straffar”

Publicerad 2013-10-27

Barças svar: ”Varje gång de förlorar är det domarens fel”

Barcelona. Det var en lugn historia – för att vara ett Clásico.

Men efter matchen hamnade domaren åter­igen i fokus, inte minst i det vita lägret.

– Vi skulle ha haft två solklara straffar, säger Real Madrids Sergio Ramos till spanska Canal Plus.

Säker på sin sak. Ronaldo kastade sig, efter att ha sett domarens avvärjande gester, ner på knä och bad i desperation till den assisterande domaren – men fick ingen straff efter att ha hockeytacklats av Javier Mascherano.

Efter några säsonger där Barcelona och Real Madrids mötts betydligt fler gånger än bara i de två ligamötena var gårdagens match den första på över ett halvår mellan lagen.

Det var också den första kraftmätningen sedan de båda klubbarna bytt tränare, och tonläget inför matchen mellan Gerardo ”Tata” Martino och Carlo Ancelotti var betydligt lägre jämfört med matcherna när José Mourinho och Pep Guardiola stod vid varsin sida av mittlinjen.

Och det blev argentinaren som gick segrande ur den första striden, efter att jättevärvningen Neymar gjort 1–0 på en framspelning av Andrés Iniesta, en ledning som Alexis Sanchéz, inbytt i andra halvlek, utökade genom ett fantastiskt lobbmål med mindre än en kvart kvar att spela av matchen.

”Hela världen ser den”

Real Madrids spelare ville vid två tillfällen ha straff, i första halvlek när Victor Valdes räddade ett skott som gick ut på försvararen Adrianos arm, och i andra halvlek när Cristiano Ronaldo föll till marken i straffområdet efter en knuff av Javier Mascherano.

– Man ska inte leta efter ursäkter, men vi skulle ha haft två solklara straffar. Vissa saker kan man inte göra något åt, säger Sergio Ramos efter matchen till spanska Canal Plus.

Inhopparen Jese spräckte Barcelonas nolla på övertid, men Real Madrid kom aldrig närmre än så.

Tränaren Carlo Ancelotti höll med Sergio Ramos om att man borde fått straff i läget där Cristiano Ronaldo knuffades till marken.

– Det är en straff som hela världen ser utom domaren. Den andra situationen med handen vill jag inte kommentera, eftersom den är väldigt svår att avgöra, säger Ancelotti efter matchen.

Inget medhåll i Barça

Från Barcelonas håll tog man lätt på motståndarnas protester.

– Varje gång de förlorar använder de domaren som en enkel ursäkt. De har ingen anledning att göra det, framför allt inte i år, säger Sergio Busquets efter matchen.

Barcelonas seger innebär att man återigen kopplade ett rejält grepp på la liga och är nu sex poäng före Real Madrid, medan tabelltvåan Atlético Madrid ligger fyra poäng bakom Barcelona med en match mindre spelad.