Assyriska lämnade bottenträsket

Publicerad 2012-09-16

Fuad Hyseni gjorde det avgörande målet för Assyriska.

Assyriska tog ett kliv från kvalträsket. Trelleborg fastnade där ännu mer. Det blev resultat av söndagens matcher i superettan i fotboll.

Assyriska bortavände mot Värnamo och vann med 2–1 sedan Fuad Hyseni gjort segermålet i 84:e minuten. Det innebar att avståndet ner till Degerfors under kvalstrecket växte till fyra poäng, samtidigt som nästjumbon Värnamo fortsatt har fyra poäng upp till kvalplats i den haltande tabellen.

Tidigare tippade topplaget Trelleborg föll igen. Jönköping vann hemma med 2–0 efter båda målen i första halvlek. Jesper Svensson skickade in ett långt inlägg från högerkanten som blev till ett perfekt skott över en förvånad Viktor Noring i TFF-målet fram till 1–0. Sedan tog Dustin Corea vara på Daryl Smileys fina genomskärare och gjorde 2–0.