Bayern vände och vann mot Augustinssons Bremen

Robert Lewandowski har gjort 17 ligamål den här säsongen.

Werder Bremen har mäktat med 16.

Kanske inte så konstigt då att Bayern München vann söndagens möte med 4–2.

Bayern München går på som en ångvält i Bundesliga.

Hemma mot Werder Bremen tog de sin 15:e seger för säsongen, även om Ludwig Augustinssons lag gjorde vad de kunde för att sno med sig poäng hem.

Jerome Gondorf gav Bremen ledningen efter 25 minuters spel, men fick sedan se Thomas Müller och Robert Lewandowski ordna 1–1 och 2–1.

”Två insläppta mål är för mycket”

Och när ett självmål av hemmalaget betydde 2–2 med 15 minuter kvar växlade Bayern München upp.

Firma Müller och Lewandowski slog till igen, den här gången med omvänd ordning, och såg till att Bayern München tog sin sjätte raka ligaseger.

Noterbart är att Robert Lewandowski nu gjort 17 ligamål medan Werder Bremen som lag bara mäktat med 16. Samtidigt innebär Müllers båda mål att han nu gjort 100 mål i Bundesliga.

Bremen på kvalplats

– Vi spelade inte speciellt bra i dag. Två insläppta mål på hemmaplan är för mycket. Men i slutändan förtjänade vi ändå att vinna, säger Bayern-försvararen Jerome Boateng efter matchen.

Den tyska giganten leder fortsatt Bundesliga med 16 (!) poäng framför kvartetten Bayer Leverkusen, Schalke 04, Leipzig och Borussia Mönchengladbach.

Werder Bremen har det kämpigare och ligger på negativ kvalplats.