Ilsket MFF förlorade i Europa

avJohan Flinck, Per Bohman

FOTBOLL

GENK/STOCKHOLM. Svagt spel i Europa League-premiären.

Då tog Anders Christiansen ut ilskan på avbytarbåset.

– Det var frustrerande, säger dansken till Sportbladet efter 0–2-förlusten mot Genk.

Malmö FF hade det tufft nere i Belgien när Europa League-gruppspelet inleddes under torsdagen. Motståndarna Genk tog tidigt kommandot i matchen och lyckades få in ett ledningsmål före pausvilan. Behrang Safari missade ett uppspel och Joakim Maehle vann bollen. Genk-yttern tog sig snabbt förbi MFF-försvaret och måttade ett precist inlägg mot den bortre stolpen.

”Safari ger bort bollen”

Där kom Leandro Trossard framstormande och kunde säkert placera in 1–0 tIll Genk på volley.

– Malmö försvarar sig egentligen ganska okej, men följande gamla sanning gäller: man får inte göra misstag på den här nivån. Behrang Safari ger bort bollen, säger Simon Bank i Kanal 9:s sändning.

Bolltapp igen

Belgarna behöll kontrollen även i den andra halvleken och hade 24–2 i avslut. I den 70:e minuten var det kalabalik i MFF:s straffområde efter att MFF tappat boll och Mbwanah Samatta kunde helt fri suga in bollen och trycka in 2–0 till Genk.

– Återigen kommer Genks mål efter ett bolltapp från Malmö. Safari har varit olycklig ikväll och är inblandad i båda baklängesmålen, säger expertkommentatorn Anders Svensson.

Rasmus Bengtsson var besviken:

– Det var när vi tappade bollen som de var farliga. Det är vi som slarvar då. Men de var kanske storleken större än oss. De har kanske lite bättre spelare och då behöver vi en bra dag för att vinna här nere, säger han och får med håll från Fouad Bachirou:

– Vi saknade vilja och hjärta, säger Fouad Bachirou

Ilsken Christiansen

MFF kom inte närmare än ett bortdömt mål av Rasmus Bengtsson (offside). Besvikelsen i Malmö FF var stor. När Anders Christiansen blev utbytt i slutminuterna rann det över för mittfältaren. Han tog han ut sin ilska över resultatet på avbytarbåset och slog flera gånger på en stol.

– Man hade hoppats på mer i matchen. Det var frustrerade känslor. Alla tror att belgisk fotboll är skit men de spelar med högre tempo än i allsvenskan, säger dansken.

I gruppens andra match vann Besiktas planenligt mot Sarpsborg. Malmö FF ställs mot Besiktas på hemmaplan nästa omgång.

1 av 3
Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM