Atakora stod för drömmål i viktiga VM-kvalmatchen

Publicerad 2013-06-10

Hyllas av Henok Goitom efter dribblingsräden

Samuel Eto'o var skadad och missade Kameruns VM-kvalmatch mot Togo. Då stod i stället AIK:s Lalawélé Atakora, 22, för fotbollskonsterna och ett drömmål efter bara tre minuter på plan.

Och på Twitter döper AIK-lagkamraten Henok Goitom om honom till Messi.

AIK Fotboll
Goitoms hyllning.

Tabelljumbon Togo var pressade att vinna mot gruppledaren Kamerun – något man klarade av och såg till att kvalgruppen lever vidare.

I den 32:a minuten gjorde Komlan Amewou 1-0 för hemmalaget. När Togos tränare, fransmannen Didier Six, sedan halvvägs in i andra halvlek började göra byten fick AIK:s mittfältare hoppa in i den 67:e minuten. Tre minuter senare såg han till att Togo kunde vinna matchen med 2-0 efter en imponerande dribblingsräd mot fem man krönt med ett vackert avslut ribba in. Ett mål som för tankarna till Zlatan Ibrahimovics mål för Ajax mot NAC Breda 2004.

Kallas Messi

Målet undgick inte lagkamraten Henok Goitom som under morgonen twittrade ut en länk och gav 22-åringen ett nytt smeknamn: ”Lalawele ‘Messi’ Atakora”.

AIK-mittfältaren har ännu inte startat en match för sitt landslag och inhoppet mot Kamerun var hans blott fjärde.

Togo förblir tabelljumbo i kvalgruppen men har nu endast två poäng upp till nya gruppledaren Libyen. Endast gruppsegraren avancerar till nästa kvalrunda.

Se Zlatans mål från 2004 här! (OBS: Extern länk)