Uppgifter: Gerhardsson överväger ändringar – de kan petas

avPetra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

NICE. På söndag spelar Sverige sin andra match i VM och Thailand står för motståndet.

Enligt Sportbladets uppgifter överväger förbundskapten Peter Gerhardsson ett par förändringar i startelvan.

Både Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson ser ut att bänkas till förmån för Anna Anvegård och Lina Hurtig.

Sverige vann premiären mot Chile med 2–0. På söndag väntar Thailand, som förlorade sin premiär med hela 0–13 mot USA.

Precis som mot Chile ser den troliga matchbilden ut att bli med ett spelförande Sverige mot ett lågt stående försvar.

Mot Chile lossnade målskyttet först efter regnavbrottet och flera byten i det svenska laget. Inför söndagens match fick Peter Gerhardsson frågan om vi förvänta oss förändringar i startelvan mot Thailand.

– Vi får se, svarade förbundskapten Peter Gerhardsson kort.

Janogy får inte chansen från start

När han senare fick utveckla sitt resonemang om startelvan svarade han så här:

– Vi tittar inte på USA-matchen, vi vill vinna den här matchen och det innebär att vi tänker ställa upp så som vi tycker är bäst i just den här matchen. Om det innebär att någon spelar mindre kan vi förklara det efteråt. Alla 23 spelare tränade fullt idag.

Enligt vad Sportbladet erfar överväger Peter Gerhardsson två byten till söndagens match. Det rör sig om anfallaren Stina Blackstenius och ytterforwarden Sofia Jakobsson som, enligt uppgift, ser ut att får starta på bänken. Men det verkar inte som att succéinhopparen Madelen Janogy får chansen från start. Duon ovan ersätts i så fall, erfar Sportbladet, av Anna Anvegård och Lina Hurtig.

Det skulle i sin tur sannolikt innebära att Lina Hurtig tar platsen till vänster och att Fridolina Rolfö kliver inpå högerkanten.

Måste ändras: Ineffektiviteten

Just Sofia Jakobssons speed lämpar sig kanske ännu bättre mot ett lag (USA till exempel) där Sverige förväntas få försvara sig mer och satsa på omställningar.

Peter Gerhardsson sa under presskonferensen på lördagen att Sverige hade varit alltför ineffektivt i matchen mot Chile och att det måste ändras.

– 90 procent i passningssäkerhet har vi aldrig haft, någonstans säger det väl att vår effektivitet inte var riktigt bra, säger han.

– När vi såg matchen efteråt var vi mer positiva till vår prestation än vi var direkt efteråt. Vi kom ofta in med kontroll i deras sista tredjedel, men därifrån var den en del tekniska och taktiska misstag, säger Peter Gerhardsson.

Rolfö: ”Åt zebra, struts och krokodil” 01:28
Publicerad: