Messi räddade Barça – utvisslat på Camp Nou

"Förstår inte deras vrede"

Publicerad 2017-02-19

Barcelona var på väg mot ett nytt blytungt resultat.

Men en sen straffspark räddade tre poäng mot Leganes – men trots det blev hemmalaget utvisslat på Camp Nou.

– Jag förstår det inte, säger målvakten Marc-André ter Stegen till Marca.

Lionel Messi gav Barcelona en drömstart hemma mot Leganes efter att ha stött in 1–0, på passning från Luis Suarez, med bara tre minuter spelade.

Men trots att ledningen stod sig till halvtidsvilan var hemmapubliken på Camp Nou inte nöjd. Barcelona fick inte spelet att stämma och kunde mycket väl ha släppt in ett par bollar om det inte vore för en stark halvlek av målvakten Marc-André ter Stegen.

”Vi behöver publikens stöd”

Med tisdagens chockförlust borta mot Paris Saint Germain i Champions League färskt i minnet fick hemmalaget utstå spridda busvisslingar i halvtid och efter matchen.

– Jag förstår inte deras vrede. Alla försöker göra sitt bästa. Det viktigaste är att vi försöker gå vidare från en sån här fas som vi har haft den här veckan med en 4–0-förlust i Paris. Vi behöver publikens stöd, särskilt på hemmaplan. Vi vinner och förlorar tillsammans, säger ter Stegen till Marca.

Mycket bättre i andra halvlek blev det dock inte.

Leganes fortsatte att hota och fick till slut utdelning. Darwin Machís fick bollen efter ett slarvigt tapp av Sergi Roberto och hittade Unai Lopez med en passning snett bakåt. Lånet från Athletic Bilbao gjorde inget misstag direktsköt in kvitteringen.

Messi tvåmålsskytt

Allt pekade mot ett poängtapp som med största sannolikhet hade tagit död på spänningen i titelstriden då glappet upp till Real Madrid hade varit tre poäng med tre matcher fler spelade.

Då ordnade Neymar en straff i den 89:e minuten och gav Messi chansen att avgöra. Argentinaren gjorde inget misstag och satte bollen otagbart intill den vänstra stolpen.

Matchen slutade 2–1, ett resultat som räddar Barcelona från en fullbordad fiaskovecka.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se